HUISBROEI
De deelnemers van de huisbroei krijgen ieder elf dezelfde potten met bloembollen aangeleverd. Dit zijn tulpen, hyacinten, narcissen en bijgoed. Eind oktober zijn deze bollen door het bestuur op traditionele wijze geplant en opgekuild. In ongeveer vier weken tijd proberen de deelnemers deze allemaal in bloei te krijgen. Voorwaarde is dat dit in en/of om het huis gebeurd. Geen kassen of koelcellen dus! Ook overplanten is niet toegestaan. De dag voor de opening van de Lenteflora worden alle potten weer ingeleverd. Een vakjury beoordeeld de bloemen op o.a. kleur, rijpheid en gelijkheid. Op een nader te bepalen tijdstip worden de bevindingen van de jury bekend gemaakt. Houd ons in de gaten!

DEELNAME
De huisbroei neemt een prominente plek in op de Lenteflora. Via onze mediakanalen zullen wij u de prachtige resultaten van de huisbroeiers onder de aandacht brengen. Het assortiment voor de huisbroei wordt door kwekers beschikbaar gesteld en is hieronder weergegeven. Iedereen die een poging wil wagen mee te doen, kan zich inschrijven. Jaarlijks kunnen circa 80 deelnemers meedoen. Inschrijven kan op de show, maar ook via de contactpagina.
SPELREGELS
Om er een mooie competitie van te maken, waarbij iedereen gelijke kansen heeft om een mooie prijs in de wacht te slepen, zijn er enkele spelregels opgesteld.

1. Per gezin/woonhuis mag slechts met een inzending worden deelgenomen;
2. Potten mogen alleen in en om het huis of schuur gebroeid worden. Het gebruik van kassen of koelcellen is niet toegestaan;
3. Het gebruik van een koelkast is toegestaan;
4. Bollen mogen niet worden overgeplant;
5. Een zieke bol mag uit een pot verwijderd worden. De zieke bol mag bij inleveren naast de pot worden gelegd.
TIPS & TRICKS
Zorg dat de inzending er verzorgd uitziet en bedenk hierbij dat de potten met bloemen na inleveren nog 4 dagen op de tentoonstelling staan.

TIP 1. Zorg voor stabiliteit
Om ervoor te zorgen dat de bloemen niet omvallen, is het bij de narcissen verstandig om een subtiel draadje te spannen langs de bloemen. Bij de hyacinten is het raadzaam ze te pennen. Dit kan door de steel van de bloem heen of er strak langs.

TIP 2. Zorg voor mooie kleuren
Zorg ervoor dat de bloemen enkele dagen voor het inleveren al in bloei staan en zet ze daarna op een koelere plek. Als de bloemen de laatste dagen bij hoge temperaturen in bloei worden getrokken, gaat dit ten koste van de kleur. De jury kan een mooie harde kleur erg waarderen. Probeer verder de bloemen niet te lang te laten worden, door ze in veel licht op te kweken.

TIP 3. Laat de bollen niet verdrogen
Of de potten veel of weinig water moeten hebben, laten we aan de deelnemers over. Hier zijn de meningen namelijk over verdeeld. Let er in ieder geval op dat de bloemen niet verdrogen.
BOEK 80 JARIG JUBILEUM

Speciaal ter ere van het 80 jarig jubileum van de Lenteflora is een boek samengesteld met de rijke historie van de tentoonstelling en de huisbroei. In het boek is beeldmateriaal opgenomen van de tentoonstelling gedurende haar bestaan. Een exemplaar van het boek is aan de burgemeester van Lisse overhandigd en door haar met enthousiasme ontvangen.

U kunt het boek bij ons bestellen voor slechts Euro 7,50 en zal kostenloos naar u verzonden worden.

Let op: er is nog maar een beperkte hoeveelheid boeken beschikbaar!

Voor meer informatie over het boek of om het boek te bestellen kunt u hier contact met ons opnemen.

Copyright © 2020. All rights reserved. Design by Tinq2.