SCHOLIERENBROEI
De Lenteflora zal ook dit jaar alle basisscholen in Lisse en Lisserbroek benaderen om de kinderen van de groepen 5 te betrekken bij de Lenteflora door mee te doen aan de basisscholenactie. Wij vinden het belangrijk om op deze manier de jeugd bij de tentoonstelling te betrekken en hopen hiermee een kleine bijdrage te leveren aan het bewustzijn dat Lisse het kennis en handelscentrum is van de internationale bollenhandel.

De Lenteflora komt bij alle deelnemende basisscholen op bezoek in groep 5. Hier geven zij aan alle kinderen een potje opgeplante narcissenbollen met de vraag deze zo goed mogelijk te verzorgen. Er wordt uitgelegd aan de kinderen hoe zij dit het beste kunnen doen, bijvoorbeeld door ze op een zonnige plaats in huis te zetten en regelmatig (circa 3 keer per week) water te geven. Als na ongeveer twee weken de narcissen op z'n mooist bloeien, is het de bedoeling dat de kinderen hier een foto van maken. Deze foto (voorzien van de naam van het kind) leveren zij in bij de juf op meester op school. Dit mag een mooie collage van foto's zijn, een creatieve foto, maar een gewone foto mag ook. De kinderen mogen zich op een creatieve manier uitleven, als het geheel maar op een A4 past.

Per klas worden al deze kleine kunstwerkjes en foto's door de kinderen onder leiding van de juf of meester in een grote collage verwerkt. Door de Lenteflora worden de grote collages bij de deelnemende scholen opgehaald, waarna zij een mooie plek krijgen binnen de tentoonstelling. De klas met de als mooiste beoordeelde collage zal worden beloond met een wisselbeker.

Als beloning voor de goede verzorging van de narcissen en het inleveren van de collages of foto's, krijgen de kinderen een mooie medaille als aandenken.
Heeft u de schitterende kunstwerken gemist of u geniet net als wij enorm van bollen, bloemen en van de streek. De kunstwerken zijn dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur te bezichtigen in het Natuur- en Milieu Educatiecentrum (NME) de Groene Bol, gevestigd op het landgoed van Kasteel Keukenhof. Voor meer inforrmatie kunt u terecht bij www.degroenebol.nl.

Copyright © 2020. All rights reserved. Design by Tinq2.